Timp de citire: 10 minute
Draga mea prietena, am scris acest text pentru a trage un semnal de alarma atat tehnicienelor, cat si clientelor, pentru ca exista riscuri la care se expun alegand sa practice aceasta meserie fara cursuri sau sa mearga la manichiura la o persoana fara curs.
Iata 9 greseli pe care le pot face fetele care nu au urmat cursuri de baza de tehnician stilist protezist de unghii cu gel uv.
- Sterilizarea incorecta
Sterilizarea este primul subiect abordat la orice curs! Obiceiurile de sterilizare si dezinfectare sunt foarte importante, dar nu cred ca trebuie sa iti amintesc asta, ai vazut si tu diverse stiri cu riscurile la care te supui si ca tehnician, dar si clientele tale.
Prin urmare, te sfatuiesc si pe tine asa cum le sfatuiesc si pe fetele care imi calca pragul la cursuri, sa fii foarte atenta cu instrumentele cu care lucrezi! Instrumentele se sterilizeaza dupa fiecare clienta, deoarece aceasta procedura necesita timp.
Un alt aspect foarte important cu privire la igiena, primul lucru pe care il facem in momentul in care clienta s-a asezat la masa de manichiura, este sa ii dezinfectam mainile, masa si mainile noastre. Desigur ca este indicat sa purtam si manusi atunci cand realizam o manichiura cu gel uv.
Trucul pe care il recomand tuturor fetelor este aiba cate un set de pile pentru fiecare clienta, in acest fel clientele se simt in siguranta.
- Tehnica de pilire gresita!
Nu este un secret ca tehnica de pilire este o etapa foarte importanta in pregatirea unghiei! Greselile pe care le fac fetele fara curs, ca pilirea excesiva sau pilirea insuficienta, deterioreaza unghia naturala.
Da, ai citit bine, multe fete folosesc un buffer uzat pentru a indeparta luciul unghiei naturale, realizand incorect aceasta procedura.
Despre pilirea in exces sper ca stii cat de daunatoare este pentru unghia naturala! Aceasta este si cauza aparitiei unui mit despre unghiile cu gel, acela ca gelul ar dauna unghiei naturale. Fals! Pilirea excesiva deterioreaza unghia naturala.
- Tratamentul gresit al cuticulei
Draga mea, cuticula taie cu mare grija fara a rani clienta.
- Aplicarea incorecta a substantelor de pregatire
Una din greselile cele mai frecvent intalnite este aplicarea a doua tipuri de primer. Trebuie sa iti spun ca este inutil sa folosesti si primer cu acid si primer fara acid in etapa de pregatire a unghiei. De asemenea, o fata care nu a facut un curs de baza, nu stie sa aleaga solutiile de pregatire in functie de tipurile de piele intalnite la cliente. De exemplu, atunci cand tenul clientei este gras, iar mainile ii transpira in exces, folosim un primer cu acid.
- Asezarea gresita a sablonului
Sablonul trebuie sa fie asezat in prelungirea degetului pentru a putea corecta anumite imperfectiuni ale unghiei naturale.
O persoana care nu a urmat un curs de baza, nu va cunoaste tehnicile de pozitionare a sablonului.
Un alt exemplu care nu este mentionat prea des este acela care apare in cazul persoanelor care scriu foarte mult, iar deformarea degetului afecteaza si unghia, fiind astfel necesare anumite ajustari ale sablonului pentru a obtine o manichiura perfecta.
O alta informatie importanta pe care nu multa lume o cunoaste este ca intre unghie si sablon nu trebuie sa existe spatiu si nici nu trebuie sa se suprapuna. Motivul pentru care acest lucru conteaza atat de mult este simplu, gelul care se scurge sub unghie poate afecta constructia si este principala cauza a aparitiei mucegaiului sub unghie.
- Atingerea cuticulei cu gel uv
O sa-mi spui ca nu e o problema, ca se indeparteaza cu pensula sau cu pila. Gresit! Daca nu alegem cantitatea potrivita de gel uv pentru aplicarea acestuia pe unghii, gelul uv va curge pe cuticula, cauzand pe termen lung, alergii puternice. Iar in cazul nefericit in care gelul este contrafacut, riscul este mult mai mare.
Trebuie sa retinem ca gelul se aplica in pana aproape de cuticula.
- Aplicare gelului uv pe o unghie deteriorata sau bolnava
La cursurile se dedica o parte teoretica si pentru discutii referitoare la afectiunile unghiilor. Este foarte important sa retinem ca singura persoana in masura sa ofere un diagnostic este un medic! Insa noi trebuie sa recunoastem rapid o unghie care nu este sanatoasa si sa stim ca nu putem aplica gel pe aceasta pentru ca nu vom face altceva decat sa o deterioram.
- Aplicarea gresita a gelului cover
Gelul uv cover are ca scop acoperirea imperfectiunilor de culoare care apar pe unghia naturala din diverse motive. O fata care nu a urmat un curs de baza nu cunoaste proprietatile acestui gel, prin urmare exista riscul ca aplicarea gelului cover sa nu imbunatateasca aspectul unghiei.
- Unghii prea late
Da, stiu, ai auzit foarte des ca unghiile nu trebuie sa fie late, insa aceste greseli sunt foarte des intalnite. Inca vad pe internet unghii care sunt construite cu produse de calitate, insa nu arata bine deoarece latimea extensiei (prelungirea unghiei) depaseste latimea patului unghial.
Dragilor, va sfatuiesc sa urmati cursurile de baza inainte sa faceti primii pasi spre aceasta profesie!
Spor fetelor!
1 thought on “9 greseli pe care le fac fetele fara cursuri – tehnician protezist unghii cu gel uv”
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
[…] Despre greselile pe care le poti face in cazul in care decizi sa practici aceasta meserie fara a urma un curs de specializare in domeniul unghiilor false, poti citi AICI. […]